Производи
FLaytout Menu
Fresh green grass in football pitch
Пријатели се релаксираат во парк

​Инспирираме подобар живот

Ние сме глобална заедница за здравје и wellness создадена да ве поддржува да живеете најдобар живот. Повеќе од 40 години и во повеќе од 90 земји им овозможуваме на милиони луѓе да направат вистински животни промени со нашите производи поткрепени со наука, со поддршка од тренери – како што ги нарекуваме Независните Членови на Herbalife – и со можност да изградат бизнис. И ова е само почеток.

 

За нас, најдобар живот е урамнотежен живот. Преку нашите Членови, кои се залагаат за заедница, личен раст и деловни можности за да ви помогнат да напредувате, нудиме широка палета производи дизајнирани да ви помогнат да ги задоволите вашите потреби и да ги остварите вашите цели. Дојдете со волја да почнете, а ние ќе ви помогнеме во секој чекор од процесот. 

2023 накратко

Herbalife беше прогласен за „#1 active and lifestyle nutrition brand in the world.“* и за „#1 protein shake in the world.“**

 

*Извор: Euromonitor; CH2024ed, active & lifestyle nutrition as weight management & wellbeing, sports nutrition and vitamins & dietary supplements definitions; combined % RSP share GBO for 2023.

**Извор: Euromonitor; CH2024ed, protein shake as sports protein powder, sports protein RTDs, meal replacement, supplement nutrition drinks & protein supplements; combined % RSP share GBO for 2023.

$8,6B

​Предложена малопродажба со нето продажба од 5,2 милијарди долари (УСД) во целиот свет

2M+

Членови во повеќе од 90 земји

300+

Научници и доктори на науки во 19 активни лаборатории во целиот свет

4,6M+

Формула 1 шејковите се консумираат секојдневно во целиот свет

​Потполна добросостојба

​Постигнувањето потполна добросостојба е патување чијшто успех зависи од урамнотеженоста на телото, умот и иднината. Таа ни дава моќ да изгледаме и да се чувствуваме најдобро.

Жена пие вода надвор

Физичка добросостојба
Достигнете го потенцијалот на телото со помош на нашите производи и програми за фитнес и исхрана што Членот ќе ги прилагоди на вашите потреби според упатствата на Herbalife. Од шејкови и плочки до додатоци во исхраната и производи за нега на кожата, нашите производи ја уживаат довербата на клиентите и тие уживаат во одличните вкусови додека ги постигнуваат своите цели. 

Емоционална добросостојба
Направете подобри резултати со Член покрај вас. Членовите ќе ве мотивираат, ќе ве инспирираат и ќе бараат да се придржувате до планот. Со таков вид поддршка, ќе можете да го одржите моментумот и да продолжите да се движите напред.

Финансиска можност
Изградете бизнис за себе, но никогаш оставени сами на себе. Како Член, ќе имате можност да ги следите можностите за заработка додека им помагате на другите да се трансформираат во подобра верзија од самите себе.

Пријатели разговараат во град

Нашиот личен пристап

Нашите нутриционистички производи поткрепени со наука ги нудиме исклучиво преку нашата мрежа Членови. Како глобални амбасадори на нашиот бренд, овие посветени претприемачи ги поддржуваат своите клиенти преку страста за добросостојба и исхрана и преку споделување на своите wellness патувања. Тимот стручњаци на Herbalife ги поддржува нашите Членови со програми, упатства за производите и други информативни материјали за да им помогне на своите клиенти. Членовите имаат и поддршка од заедница од други Членови за да им помогнат да стигнат до своите клиенти.

Не само што им препорачуваат ефикасни производи на своите клиенти, Членовите и лично ги охрабруваат. Тие ја приспособуваат релацијата со клиентите според нивните уникатни потреби, за да се чувствуваат видени, слушнати и ценети. Ги мотивираат и обучуваат клиентите за да им помогнат да си постават големи цели и да останат на вистинскиот пат. 

Членовите ви помагаат да го одржите моментумот што ви е потребен за да продолжите да ги постигнувате своите цели - тоа го нарекуваме Разликата е во Дистрибутерите.

Пар готви заедно

​360° фокус на здравје и wellness

Herbalife Филозофијата за исхрана е нашето главно убедување дека со урамнотежена исхрана, здрав и активен начин на животи индивидуализиран план може да живеете најдобар живот. Тоа значи комбинација од хранливи оброци, здрава хидрација, наменски додатоци во исхраната и редовно вежбање. Со нашиот урамнотежен пристап, ќе се чувствувате поенергични и мотивирани.  

Веруваме дека најдобар живот не значи само правилна исхрана. Тоа значи живот со вежбање и движење, но и квалитетен сон, соодветна хидрација и одморање за подмладување. Заедно, ќе ве поттикнеме да ги постигнете вашите wellness цели, а истовремено да го откриете својот целосен потенцијал.

​Квалитет и безбедност

​Во сржта на нашата цел е посветеноста на исклучителен квалитет и безбедност на нашите производи

Plants, test tube and science woman with research, exam and solution for leaves in laboratory, eco friendly medicine. Glass, sustainable healthcare study and pharmaceutical growth of senior scientist.

Иновации

Herbalife има пет иновациски и производствени капацитети во светот. Централен аспект на нашата иновација е индивидуализираниот пристап и тесно соработуваме со нашите Членови кои имаат корисни сознанија за потребите на клиентите и за тоа што претпочитаат клиентите.

Имаме и партнерства со компании со напредни размислувања кои се, исто како и ние, посветени на развој на ефикасни производи со најнови иновации. Во 2018 година ја воведовме „Greenhouse“ иницијативата и на нашите вработени им дадовме можност да придонесат со иновативни идеи за подобрување на компанијата.

Со прифаќање на иновациите остануваме посветени да им помагаме на луѓето да живеат најдобар живот.

Прашања што најчесто ни ги поставуваат

 • Што е Herbalife?

  ​Herbalife е глобална компанија за здравје и wellness која нуди низа производи базирани на наука, како што се решенија за регулирање на телесната тежина, додатоци и производи за спортска исхрана наменети за поддршка на здрав и активен начин на живот. Производите може да се набават исклучиво преку едуцирани и обучени Herbalife Независни Дистрибутери. Како дополнување на нашите линии производи развивме и тестиравме и системи за поддршка. Нашите Herbalife Независни Дистрибутери ќе ви помогнат да најдете тренинзи што ќе одговараат на вашите потреби и ќе ви понудат поддршка и мотивација за да останете на вистинскиот пат кон постигнување на вашите цели.

 • Како е Herbalife рангиран меѓу најдобрите компании за исхрана во светот?

  Herbalife беше прогласен за „#1 active and lifestyle nutrition brand in the world.“* и за „#1 protein shake in the world.“**

  *Извор: Euromonitor; CH2024ed, active & lifestyle nutrition as weight management & wellbeing, sports nutrition and vitamins & dietary supplements definitions; combined % RSP share GBO for 2023.

  **Извор: Euromonitor; CH2024ed, protein shake as sports protein powder, sports protein RTDs, meal replacement, supplement nutrition drinks & protein supplements; combined % RSP share GBO for 2023.

 • Што продава Herbalife?

  ​Herbalife нуди широка палета на висококвалитетни, наградувани производи, како што се протеински шејкови како заменски оброци, билни напитоци, напитоци од алоја, додатоци и производи за спортска исхрана и за лична нега.

 • ​Како е Herbalife посветен на безбедноста на потрошувачите?

  Herbalife се залага за отворен разговор помеѓу клиентите и здравствените работници што се грижат за нивното здравје. Ова е клучна компонента во промовирањето безбедност на потрошувачите. Тимот Глобална безбедност на потрошувачите помага да се олеснат овие разговори така што води сметка нашите вработени кои се задолжени за здравје и безбедност да му бидат на располагање за консултации на секој здравствен работник. 

  Herbalife тимот за Глобална безбедност на потрошувачите со задоволство одговара на сите прашања поврзани со производите што може да ги имаат здравствените работници, при што и на прашањата дали производите се соодветни за клиенти со одредени ограничувања во исхраната и други медицински прашања. Здравствените работници може директно да ја контактираат компанијата на GCS@Herbalife.com.