Производи
FLaytout Menu
Човек кој трчаше на трчање за време на фитнес тренингот

Фитнес

​Седум столба за успешна обука

Herbalife 18 октомври 2023

Спортистите често велат дека менталната страна на нивниот спорт е исто толку важна како и физичката обука што ја прават секој ден. Извлечете максимум од вашите тренинзи со нашата фитнес филозофија што ќе ви помогне да тренирате најдобро што можете.

Нашата фитнес филозофија се базира на следните пет принципи: Баланс, Персонализација, Безбедност, Тајминг на исхрана и стил на живот. За да создадеме позаокружен пристап, додадовме уште два: Фокус и посветеност. 

Рамнотежа

Најдобар пристап за вежбање е оној кој е избалансиран и вклучува пет клучни компоненти на здравствената кондиција. Тие се: состав на телото, кардиореспираторна издржливост, мускулна сила, мускулна издржливост и флексибилност. Погрижи се твоите тренинги да ги вклучат овие пет работи.

Безбедност

Ако сакате вашето тело да се промени, мора да внимавате на него. Можеш да се туркаш себеси, но никогаш да не правиш компромис со формата за вежбање или твојот напредок.

Персонализација

Вашиот фитнес план треба да се базира на вашата индивидуална историја на вежбање, моментално ниво на фитнес и посакувани фитнес цели. Почни од нивото кое е точно за тебе. 

Тајминг за исхрана

За да ги постигнете вашите фитнес цели, од суштинско значење е да се разбере правилната пред- и пост-вежбање исхрана.

Животен стил

Вежбањето е важен дел од целокупниот здрав животен стил, кој вклучува соодветна хигиена на спиењето, исхрана, социјална поддршка и лична врска. Овие фактори на животниот стил можат да влијаат на вашата способност за постигнување и одржување на вашите резултати.

Фокусирај се.

Кога навистина ќе се фокусирате на вашата тренинг сесија и сте повеќе свесни за себе, ќе користите подобра форма, која може да има позитивен ефект на вашето ниво на интензитет на тренинг. Креирајте сет рутина и планирајте ја вашата исхрана пред тренингот за да можете да ја посветите целата енергија на вашиот тренинг.

Посветеност

Важно е да се посветите на следењето на вашите планови за обука и исхрана. Обидете се да запишувате позитивни афирмации секоја недела – или секој ден - да си дадете поттик на мотивацијата. Додека ги достигнувате вашите цели, прегледувајте го вашето патување и поставувајте нови.

За да тренирате најдобро, морате да најдете пристап кој ви помага да изградите ментална, како и физичка сила. Користете ги овие столбови за да се пријавите и да се уверите дека се наместувате за успех.