Производи
FLaytout Menu
Texture of a tropical green leaf
Colleagues standing in a small group discussing something. One of the women is holding documents and gesturing with her hands as the others watch and listen.

​Ние ова лично го доживуваме

Волонтер носи кутија

Ги оснажуваме луѓето

Импактот што го правиме го мериме со тоа колку сме ги оснажиле луѓето и заедниците на кои сме им на услуга. Од нашите вработени и Независни Herbalife Членови до нашите добавувачи и потрошувачи, создаваме разновидни, праведни и рамноправни можности за да им помагаме на луѓето целосно да го остварат својот потенцијал и да живеат најдобар живот.

Како ни оди 

  • Еден од најдобрите американски работодавци за различности во Форбс. 
  • Нашата апликација за обука и едукација на Членовите, HN Grow, ја доби наградата „Извонредност во бизнисот“ [Excellence in Business] од Здружението за директна продажба. 
  • 72 % од нашата работна сила во САД е од малцинско потекло. 
Земјоделец што одгледува соја

Просперитетна планета

Им даваме приоритет на напорите за кои веруваме дека ќе имаат позитивно влијание врз планетата. Овој фокус е и временски и критично важен бидејќи во светот се случуваат климатски промени. Како столб на нашата стратегија за одржливост, грижата за животната средина е нешто што го сфаќаме сериозно.  

Како ни оди 

  • ОН Членка на Глобалниот договор од 2020 година. 
  • 4,9 милиони долари во добротворни подароци. 
  • Лансиран првиот канцелариски простор на соларна енергија во Костарика. 
  • Отстранување на 8 милиони мерици годишно од производите на пазарите во Европа и Африка, со што во 2023 година се елминираа околу 45,6 метрички тони чиста пластика. 
  • Во 2021 година соработка со „My Green Lab“ за да ни помогне да развиеме еколошки поефикасна лабораториска работа и за да добиеме статус на сертифицирана зелена лабораторија за нашите осум лаборатории во светот.
Herbalife фабрика - Формула 1

​Пристап до производите

​Нашите производи се двигател на нашата цел - луѓето да живеат поздрав живот со пристап до квалитетна исхрана и ресурси за постигнување потполна добросостојба.  

Како ни оди 

  • Помагаме да се спречи фрлање храна и да се намали небезбедноста на храната, во партнерство со Европската федерација на банки за храна, мрежа од 351 банка за храна во 30 европски земји. 
  • 3,3 милиони американски долари во донации и производи за непрофитни организации и организации базирани на заедница (заклучно со 2021 г.). 
Две девојки шепотат

Herbalife Family Foundation

Herbalife Family Foundation (HFF) е независна јавна добротворна организација основана од Марк Хјуз во 1994 година. Тој сметаше дека секој треба да има пристап до хранливи оброци, како и основно знаење за тоа што му треба на човечкото тело за да се развива. Фондацијата е партнер на добротворни организации и организации кои се фокусираат на обезбедување пристап до исхрана и едукација кои се неопходни за да се изградат силни заедници. HFF обезбедува и средства за помош при катастрофи и соработува со организации како што е Црвениот крст. Дознајте како може да ја поддржите Herbalife Family Foundation.

229 илјади

​Деца во глобалните заедници беа поддржани со правилна исхрана и едукација за да водат подобар живот во 2022 година.

178

​Непрофитни организации на кои им обезбедивме средства, како што се болници, сиропиталишта, училишта и организации.

59

​Земји во моментов се помогнати преку Herbalife Family Foundation

Луѓе споделуваат презентација

Го споделуваме нашиот напредок

Ќе продолжиме да ги споделуваме нашите цели, напредок, политики и ставови додека ја инкорпорираме одржливоста во нашето секојдневно работење. Како член на Глобалниот договор на Обединетите нации од 2020 година, и со големиот број партнерства, ја покажуваме нашата посветеност да работиме на начини што создаваат трајни, позитивни промени и за луѓето и планетата.

За подетални информации за нашите статистички податоци поврзани со одржливоста може да го даунлодирате нашиот годишен ESG индекс и нашиот двегодишен Глобален извештај за одржливост.