Производи
FLaytout Menu
Back view woman with long hair in field at sunset, spreading out her hands, greeting sun. Young girl living in contact with nature. Living alone concept.

Behind the Science

​​EpiCor®​

​​Herbalife​ 17 октомври 2023

Овој веб-сајт е креиран само за да обезбеди едукативни информации и не треба да се третира како маркетиншки материјал. Изјавите не се евалуирани од страна на регулаторно тело. EpiCor е хранлива состојка што не е наменета да дијагностицира, третира, лечи или превенира заболувања. Информациите од овој веб-сајт не треба да се копираат, репродуцираат или да се дистрибуираат, на каков било начин, делумно или во целост, на некоја трета страна.

EpiCor, kлинички e докажано дека го поддржува имунолошкиот систем

За разлика од други витамински суплементи или состојки, EpiCor претставува интегрална состојка на додатоци во исхраната за која е клинички докажано дека поддржува ефикасен имунолошки систем. Кога се користи секој ден, EpiCor им помага на луѓето да водат поздрав начин на живот така што поддржува ефикасен имунолошки систем, проодност на носните канали, а може да го поддржува и цревниот микробиом.

Главни придобивки

Имунолошка рамнотежа

Шест објавени клинички студии кај луѓе заедно покажуваат дека EpiCor поддржува имунолошка рамнотежа. Тука спаѓаат две објавени клинички истражувања кај луѓе извршени во зима, едно објавено клиничко истражување кај луѓе извршено во пролет и две други објавени клинички истражувања кај луѓе за имунолошки модулатори што помагаат да се покажат ефектите на EpiCor врз имунолошката рамнотежа.

Поддршка на цревниот микробиом

Извршено е едно објавено, рандомизирано, двојно слепо, плацебо-контролирано клиничко истражување кај 80 испитаници во шестнеделен период со цел да се покаже дека EpiCor може позитивно да ја менува цревната микробиота. Извршени се и две објавени истражувања на дигестивен модел со цел да се покаже дека EpiCor го поддржува цревниот микробиом.

Поддршка на имунитетот во пролет

Извршено е едно објавено, рандомизирано, двојно слепо, плацебо-контролирано клиничко истражување кај 96 испитаници во дванаесетнеделен период со цел да се покаже дека EpiCor поддржува ефикасен имунолошки систем и проодност на носните канали во пролет.

Поддршка на имунитетот во зима

Извршени се две објавени, рандомизирани, двојно слепи, плацебо-контролирани клинички истражувања кај 116 испитаници во дванаесетнеделен период со цел да се покаже дека EpiCor поддржува ефикасен имунолошки систем преку зима.

Клинички истражувања

Сите истражувања не се исти. Брендот EpiCor е изграден врз 75 години наука и истражување за нашето здравје и wellness технологија. Целосно сме посветени да ги исполнуваме или да ги надминеме владините и индустриските стандарди за безбедност и перформанси. Студиите за EpiCor опфаќаат: седум објавени претклинички студии & осум објавени клинички истражувања кај луѓе. (1-15).

Што е тоа EpiCor?

EpiCor е водечка светска состојка од интегрален ферментат. Интегралниот ферментат EpiCor е постбиотска состојка направена со природен квасец (Saccharomyces cerevisiae – односно пивски или пекарски квасец) што поминува низ процеси на ферментација и сушење кои се строго чувана трговска тајна.

Над десетина објавени студии покажуваат дека ферментатот EpiCor помага за ефикасен имунолошки систем и има корисен ефект врз цревата. Покажано е дека кога се користи секој ден, EpiCor е безбеден начин да им помогне луѓето да бидат поздрави. EpiCor е кошер производ, без глутен, без ГМО (за што е извршена проверка преку проект), без BSE и TSE, и е состојка на додатоци во исхраната што придонесува за ефикасен имунолошки систем и одговара за вегани.

Чести прашања

Q1: По што се разликува EpiCor од други состојки за имунитет?
EpiCor е уникатен клинички тестиран интегрален ферментат со 15 објавени студии. Клиничките и претклиничките истражувања кај луѓе покажуваат дека EpiCor го поддржува имунитетот и цревниот микробиом..

Q2: Дали треба да се внесува EpiCor преку целата година?
Имунолошкиот систем се соочува со предизвици секој ден, а не само одреден период од годината. EpiCor е безбеден и природен начин за поддршка на имунолошкиот систем и на гастроинтестиналниот тракт секој ден.

Q3: Дали треба да се внесува EpiCor со оброци или меѓу оброци?
Нема докази дека EpiCor предизвикува проблеми со желудникот како одредени состојки. EpiCor може да се внесува со или без оброк во кое било време од денот, повеќепати на ден. Во нашите клинички истражувања кај луѓе, испитаниците наутро прво внесуваа EpiCor.

Q4: Дали EpiCor содржи пченица, глутен, јачмен, ‘рж или овес?
EpiCor не содржи пченица, глутен, јачмен, ‘рж, ниту овес.

Q5: Дали EpiCor содржи квасец?
Една од основните состојки на EpiCor е пекарски квасец, па затоа по процесот на ферментација EpiCor содржи корисен неактивен квасец. Исто како и кај други ферментирани производи, на пр., пиво, вино, леб или јогурт, крајниот производ многу се разликува од основните состојки.

Q6: Дали Epicor предизвикува несакани ефекти?
EpiCor е темелно тестиран за безбедност. Во ниедно тестирање или студија нема предизвикано несакани ефекти. Меѓутоа, како и со други додатоци во исхраната, треба да се консултирате со лекар за да знаете каков ефект може да имаат врз здравјето.

Список со објавени истражувања

 1. Schauss, A. G.; Vodjani, A., Discovery of edible fermentation product with unusual immune enhancing properties in humans. FASEB J 2006, 20 (4), A143. [Online reference: https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.20.4.A143-c]
 2. Jensen, G. S.,  et al. An anti-inflammatory immunogen from yeast culture induces activation and alters chemokine receptor expression on human natural killer cells and B lymphocytes in vitro. Nutrition Research 2007, 27, 327-335. [Online reference: https://www.researchgate.net/publication/257104459]
 3. Moyad, M. A.,  et al. Effects of a modified yeast supplement on cold/flu symptoms. Urol Nurs 2008, 28 (1), 50-5. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18335698]
 4. Jensen, G. S.,  et al. A double-blind placebo-controlled, randomized pilot study: consumption of a high-metabolite immunogen from yeast culture has beneficial effects on erythrocyte health and mucosal immune protection in healthy subjects.  Open Nutr J 2008, 2, 68-75. [Online reference: https://www.embriahealth.com/media/cms/The_Open_Nutrition_Journal_F930A1A39680D.pdf]
 5. Honzel, D,  et al. Comparison of chemical and cell-based antioxidant methods for evaluation of foods and natural products: generating multifaceted data by parallel testing using erythrocytes and polymorphonuclear cells. J Agric Food Chem 2008, 56 (18), 8319-25. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6498863]
 6. Moyad, M. A., et al. Immunogenic yeast-based fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Ther 2009, 26 (8), 795-804. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
 7. Moyad, M. A., et all.  Immunogenic yeast-based fermentate for cold/flu-like symptoms in nonvaccinated individuals. J Altern Complement Med 2010, 16 (2), 213-8. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
 8. Jensen, G. S., et al.  Antioxidant bioavailability and rapid immune-modulating effects after consumption of a single acute dose of a high-metabolite yeast immunogen: results of a placebo-controlled double-blinded crossover pilot study. J Med Food 2010, 14, 1002–1010. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
 9. Evans, M., et all.  A dried yeast fermentate prevents and reduces inflammation in two separate experimental immune models. Evid Based Complement Alternat Med 2012, 2012, 7. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3328167]
 10. Possemiers, S., et al.  A dried yeast fermentate selectively modulates both the luminal and mucosal gut microbiota and protects against inflammation, as studied in an integrated in vitro approach. J Agric Food Chem 2013, 61 (39), 9380-9392. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24006902]
 11. Marzorati, M., et al.  The HMI module: a new tool to study the Host-Microbiota Interaction in the human gastrointestinal tract in vitro. BMC Microbiol 2014, 14 (1), 133. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4039060/]
 12. Jensen, G. S., et all.  Anti-inflammatory properties of a dried fermentate in vitro and in vivo. J Med Food 2014, 18(3), 378-84. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25105458]
 13. Durcray, H.A.G., et al.  Mitigation of heat stress-related complications by a yeast fermentate product. Jl  Therm Bio 2016, 60,26–32. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27503713]
 14. Pinheiro, I., et al. .A yeast fermentate improves gastrointestinal discomfort and constipation by modulation of the gut microbiome: results from a randomized double-blind placebo-controlled pilot trial. BMC Complement Altern Med 2017, 17 (1), 441. [Online reference:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5584023/]
 15. Ducray, H.A.G., et al.  Yeast fermentate prebiotic improves intestinal barrier integrity during heat stress by modulation of the gut microbiota in rats.  J  Appl Microbiol 2019, 127, 1192—1206. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31230390]