FLaytout Menu
Young female with curly hair applying sunblock cream on face while standing against blurred sea on sunny day

Hud- og Kroppspleie

​Beskytt huden din om sommeren

Herbalife sine 30. oktober 2023

Mens noen av oss liker å friske opp det lokale språket før vi drar på ferie, er det også et annet språk det er greit å mestre: solbeskyttelsesspråket. Hva er UVB? Er det virkelig forskjell på SPF20 og SPF30? Og hva menes det med "vanntett"? Hvis du ikke kan det flytende ennå, her har du en praktisk guide: 

UVA 

Oversettelse: Ultrafiolett A, de lange bølgelengdene som bærer stråling fra solen. Eksponering for UVA kan forårsake rynker, læraktig hud og pigmentering. Den enkleste måten å huske det på er å tenke på “A for aldring”.

UVB

Oversettelse: Ultrafiolett B, de korte bølgelengdene som gjør at huden blir brent og det kobles til hudkreft. Tenk “B for brent”. På solkrememballasje angis både UVA- og UVB-beskyttelse med stjerner, hvor 5 stjerner symboliserer det høyeste beskyttelsesnivået. 

SPF

Oversettelse: Solbeskyttelsesfaktoren, målt på en skala fra 2 til 50+, der dermatologene anbefaler monst 30, gir en pekepinn på effektiviteten av solkremen. Solbeskyttelsesfaktor i solkrem bidrar til å blokkere UVB-stråler. 

Bredspektret 

Oversettelse: Et solbeskyttelsesprodukt som virker mot UVA- og UVB-stråler, og gir mer allsidig beskyttelse.

Vannavstøtende 

Oversettelse: IKKE «vanntett»! Stol aldri på at huden din er beskyttet like godt etter en dukkert som etter første påføring av solkrem. Påfør solkrem regelmessig.

Husk å påføre et bredspektret produkt regelmessig og vurder å bruke en beskyttende dagkrem på mer sensitiv hud som ansiktet hver dag hele året (som vår SKIN protective day cream SPF30), hold deg unna solen i den varmeste tiden av dagen og husk og beskytte hodet ditt.