FLaytout Menu
Mann som vasker ansiktet om morgenen

Hud- og Kroppspleie

​Hudpleie for menn Her er fakta

Herbalife sine 18. oktober 2023

Ikke tro feil: menn trenger å ta vare på huden sin like mye, om ikke mer, enn kvinner. Men menn og kvinner har ulike hudpleiebehov

Her er noen faktorer du bør vurdere når du bestemmer deg for den beste hudpleiekuren for deg.

Tykk- eller tynnhudet?

Hvor tykk en persons hud er avhenger av mange faktorer, inkludert kjønn, alder og hva slags hud det gjelder. For eksempel er huden på øyelokkene veldig tynn, mens huden på håndflatene er veldig tykk. I gjennomsnitt er en manns hud omtrent 25 % tykkere enn en kvinnes. Dette er først og fremst på grunn av testosteron.

Menns hud vil gradvis tynnes med alderen, mens tykkelsen på kvinnens hud forblir jevn til rundt 50-årsalderen når den også begynner å bli tynnere, spesielt etter overgangsalderen. Fordi menn har tykkere hud, har de også en tendens til å ha mer elastin og kollagen enn kvinner, noe som gjør deres motstand mot aldringstegn større enn for kvinner. Dessverre viser kvinner tegn på aldring raskere enn menn, og de er mye mer sårbare for de skadelige UVA-strålene fra solen.

Oljeglatt eller tørr som en ørken?

Fordi menn har tykkere hud, har de også flere talgproduserende kjertler. Kvinners oljeproduksjon begynner å avta mye raskere enn menns, i gjennomsnitt med rundt 20 år. Det er disse naturlige oljene som bidrar til å beskytte huden, slik at den føles mykere og glattere.

Mens en kvinne kan oppleve mer tørr hud, kan menn oppleve større porer og være utsatt for flere hudormer og whiteheads. Kvinner opplever også økt hudtørrhet i overgangsalderen.

Supersensitiv eller ultrarobust?

Fordi de fleste menn barberer seg, er det lett utsatt for nupper, inngrodde hår og sensitiv hud, først og fremst forårsaket av daglig barbering. Barbering skader den hydrolipidiske filmen på overflaten av huden, noe som eroderer hudens naturlige olje og beskyttelse.

Barbering kan også forårsake hakk og riper på huden, noe som gjør at en manns hud blir mer følsom og lett irritert enn en kvinnes.

Grov eller babymyk?

Når det kommer til teksturen til hud, har menn som regel hud som er grovere ettersom det ytre beskyttende laget av huden deres er tykkere. Kast inn forskjeller i hormoner, olje- og svetteproduksjon, ansiktshår og barbering, og teksturforskjeller er ikke til å unngå.

Menn har en tendens til å ha akne som varer lenger; de opplever mer hudirritasjon og lider av en tilstand som kalles rhinofyma , som bare finnes hos menn med ekstreme tilfeller av rosacea.

Hva burde alle menn gjøre når det kommer til en daglig hudpleierutine?

Bruk en ansiktsrens

Du er kanskje vant til å bruke et vanlig såpestykke, men det er ikke bra for huden din. Såpestykker kan inneholde sterke vaskemidler og luktfjernere som ikke er ment for ansiktet. De kan også forstyrre hudens pH-balanse og fjerne nyttige oljer fra den. Velg en ansiktsrens som tar seg av overskuddsolje, fjerner skitt, olje, svette og forurensing og tilfører sårt tiltrengt fuktighet. Se etter produkter som ikke inneholder sulfater eller parabener, men som inneholder antioksidanter, vitaminer og aloe vera for ekstra fuktighet.

Begynn å eksfoliere

Fordi menns hud er så tykk, er det nødvendig å eksfoliere, og en mann kan gjøre det oftere enn en kvinne. Skrubb jevnlig vekk død hud som har bygget seg opp, det vil hjelpe deg med å rense porene og begrense fremkomsten av hudormer.

Kutt ut etterbarberingsvann

De fleste etterbarberingsprodukter inneholder alkohol, det er derfor det svir og stikker når de påføres huden. Det er på tide å kutte ut slike produkter som irriterer, de er rett og slett ikke bra for huden. De kan forårsake oppsamling av døde hudceller, noe som kan føre til at hårstrå setter seg fast i huden og inngrodde hår og irritasjoner oppstår. Invester i en alkoholfri ansiktstoner med høyt innhold av antioksidanter for å roe ned huden etter barbering. Får garantert slutt på svien.

Bruk solkrem

Å bruke solfaktor hver dag før du går ut er særlig viktig for menn. Menn er ofte mer ute enn kvinner og er mer utsatt for miljøfaktorer. Det er også større risiko for å bli utsatt for sol tilfeldig, når du går tur med hunden, gjør litt hagearbeid eller kjører bil (solstrålene kan trenge gjennom vindusruten). Så menn bør alltid bruke en fuktighetskrem med solfaktor 30 for å bekjempe aldringstegn.