FLaytout Menu
Kvinne som trener magen hjemme

Treningsmål

​Topp 10 treningsutstyr du må ha i hjemmet

​​Samantha Clayton, AFAA, ISSA – Vice President, Worldwide Sports Performance and Fitness​ 19. oktober 2023

Mange utsetter å være aktive fordi de tror at de ikke har treningsutstyret de trenger. Men du trenger ikke å ha dyrt treningsutstyr for å trene. Alt du trenger er tid og motivasjon. Her er 10 ting du må ha i hjemmet som enten er gratis eller rimelige, og som kan hjelpe deg være mer aktiv. 

Justerbart step-up-brett

Et step-up-brett tar veldig lite plass som du kan bruke som en del av en intensiv rutine eller få hjertet til å pumpe. Velg et brett med en sklisikker overflater og justerbar høyde.

Alternativ:
Bruk en robust treboks, kasse eller trapper.

Motiverende musikk

Lag en flott treningsspilleliste som inneholder favorittlåtene dine med høy energi. Musikk kan lindre stress, løfte humøret og ta tankene bort fra hvor mange minutter du har igjen.

Alternativ: Slå på radioen eller finn favorittmusikken din på en app eller strømmenettsted.

Timer eller stoppeklokke

Dette er et viktig verktøy for intervalltrening. En stoppeklokke holder deg også på sporet med hvor lenge treningen varte eller hvor lenge du løp.

Alternativ: Bruk stoppeklokkefunksjonen på smarttelefonen eller en klokke i hjemmet ditt.

Hoppetau

Med et hoppetau kan du ha det gøy samtidig som du får god kondisjonstrening. Hoppetau er også nyttige som en strekkstropp for å forbedre fleksibiliteten din.

Alternativ:
Ethvert langt stykke tau gjør jobben, alternativt kan du bare hoppe på stedet.

Manualer

Manualer er flotte for bærbar styrketrening. Husk å velge riktig vekt for deg: god form med lettere vekt kan gi bedre resultater enn dårlig form med tyngre vekt.

Alternativ: Alt du kan trygt løfte, for eksempel fulle vannflasker.

Klær av høy kvalitet

Invester i et treningstøy av høy kvalitet og godt tilpassede treningssko. Et antrekk som passer støtter deg på alle de riktige stedene og får deg til å se bra ut, noe som kan hjelpe deg med å finne motivasjonen til å trene.

Alternativ: Komfortable klær kan være flott treningstøy. Damer: Husk å investere i en sports-BH med god støtte.

Yogamatte

Du trenger ikke å trene yoga for å bruke en yogamatte. De er perfekte for armhevinger, sit-ups og fungerer utmerket som en sklisikker, ren treningsoverflate når du er på farten.

Alternativ:
En polstret overflate, som et teppe eller et håndkle.

Medisinball

Det er mange effektive øvelser for over- og underkroppen som du kan gjøre med en medisinball.

Alternativ: En basketball eller fotball. Selv uten den ekstra vekten, kan du fortsatt gjøre mange bevegelser for å forbedre koordinasjonen.

Treningsbånd

Et treningsbånd er et annet fantastisk stykke bærbart treningsutstyr for når du er på farten! De er praktiske, veier lite og enkle å bruke.

Alternativ:
Du kan bruke et sammenrullet håndkle eller et stykke mykt tau til enkle øvelser. Ikke bruk rør eller gummibånd som ikke er designet for trening; disse kan ryke og forårsake skader.

Vannflaske

Hvis du trener, må du holde deg hydrert. Husk å ta med en flaske vann hvis du går deg en tur eller trener. Selv om du er hjemme, drikk vann og fyll vannflasken i løpet av dagen.

Alternativ:
En gjenbrukbar vannflaske.