FLaytout Menu
Kvinne hviler etter trening utendørs

Fitness

​Hvordan unngå vanlige feil etter trening

Herbalife sine 19. oktober 2023

Hvis du har en travel hverdag, er det en stor sjanse for at du tar noen snarveier etter treningen. Kanskje gjør du noen enkle feil som reduserer fremgangen din. Her er seks vanlige feil etter trening som du bør prøve å unngå.

Hoppe over kjølingen

En god nedkjøling kan virkelig hjelpe kroppen din til å komme seg etter trening på ethvert nivå. Umiddelbart etter treningen er det ideelle tidspunktet å begynne å jobbe med å forbedre fleksibiliteten. En skikkelig nedkjøling er en viktig del av treningen din.

Oppvarming i stedet for is

Det føles flott å komme inn i badstue eller dampbad etter en intens treningsøkt, men det termiske stresset på kroppen din er ikke nødvendigvis bra for deg. Under treningen må kroppen din jobbe overtid for å holde deg kjølig. Å legge til ekstra varme etter trening kan stresse kroppen din. De fleste idrettsutøvere bruker is etter en treningsøkt, eller har en kald dusj, for å hjelpe nedkjølingsprosessen.

Brå stans

Når du trener, stiger blodtrykket ditt for å takle de kravene du stiller til kroppen din. Hvis du etter en treningsøkt har presset deg selv og så bare slutter å bevege deg, reduseres kroppens behov for økt blodstrøm. Det beste alternativet er å gradvis redusere treningsintensiteten, og deretter stoppe. Hvis du for eksempel løper, reduser du hastigheten og intensiteten gradvis over en 10-minutters periode til du til slutt er i en avslappet gange.

Ikke ivareta huden din

Mange avslutter treningen og forlater treningsstudioet før de vasker hender og ansikt. De er kanskje på vei hjem for å hoppe rett inn i dusjen, men på den korte tiden kan de spre bakterier og øke sjansene for å få et unødvendig utbrudd. Vask ansiktet og hendene grundig før du forlater treningsstudioet.

Du drikker ikke vann

Når du trener, spesielt i et varmt klima, svetter kroppen din for effektivt å kjøle ned kroppstemperaturen. Å glemme å fylle på med vann etter treningen kan være farlig, noe som fører til dehydrering og tretthet. Når du er ferdig med treningen, må du huske å begynne å nippe til en elektrolyttbalansert1 drikke for å hjelpe kroppen din til å komme seg og erstatte all væsken du mistet.

Glemmer å spise

Noen mennesker føler seg naturlig sultne etter en treningsøkt, så de spiser en sunn matbit. Andre er så opptatt med å skynde seg tilbake på jobb at de glemmer å spise. Å spise protein og karbohydrater etter trening kan hjelpe kroppen din reparere og fylle på energilagrene. Å glemme å gi næring til kroppen din etter en treningsøkt kan redusere resultatene dine. Prøv å ha en proteinrik matbit rett etter treningen.2

1ACSM, 2016

2Jager et al., 2017