FLaytout Menu
Buckwheat salad with lamb's lettuce, pomegranat seeds, goat cheese, mandarine and spring onion, Served with whole grain baguette and red wine. Black table and black background.

Vektkontroll

Sunne ernæringsideer for sommeren

Herbalife sine 30. oktober 2023

Klokkene kan ha gått fremover, men det er ikke bare kveldene som blir lysere: våre måltider også! Med sommeren på vei, er det nå en flott tid å legge bort komfortmaten og bli kreativ med sesongens salater og frisk frukt og grønnsaker.

Selv om det er fullt mulig å kjøpe frukt og grønnsaker hele året, er det ingenting som friskheten og smaken du får fra å legge sesongens hjemmedyrkede råvarer til kostholdet ditt. Du vil til og med gjøre en "grønn" forskjell ved å eliminere matfrakt.

Hvorfor ikke bytte ut vintervarmere (som stekte poteter) med sesongens grønnsaker som blomkål og brokkoli? For salatelskere er vårløk og pepperaktig ruccula klar til plukking i mai. Hvis du liker pudding, få sesongens rabarbra en appetittvekkende crumble!

Å bytte ut rødt kjøtt med hvitt gir ofte også lettere alternativer: med fjærkre og sjømat et sunt tillegg til enhver vår- eller sommersalat.

Og mens du kan føle deg mindre sulten når temperaturen stiger, er det dobbelt så viktig å fortsette å drikke. Det anbefales å drikke 6 til 8 glass væske om dagen. Vann, lettmelk og sukkerfri drikke teller selvfølgelig, men hvorfor ikke ta frem blenderen? Mai-sesongens frukt er perfekt for gode smaker juice og smoothies.

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/the-eatwell-guide/