FLaytout Menu
Kvinne lager smoothie

Vektkontroll

​Fem måter å få tilbake motivasjonen på

​​Susan Bowerman, M.S., R.D., CSSD, CSOWM, FAND – Sr. Director, Worldwide Nutrition Education and Training​ 19. oktober 2023

Noe av det vanskeligste med å gå ned i vekt er å holde seg motivert. Til å begynne med er du fokusert, sikter høyt og er klar for utfordringen. Men så skjer det noe. Kanskje vekten din ikke går ned like raskt. Kanskje er regimet ditt for intenst eller spenningen fra de første ukene har gitt seg og du har mistet interessen.

Det er ikke en diett. Det er en livsstilsendring.

Når motivasjonen vår synker, hjelper det å se tilbake på hvorfor vi hadde lyst til å gå ned i vekt til å begynne med. Uansett hvor du er på reisen, her er fem tips som hjelper deg komme tilbake på sporet og oppnå målene dine.

Se innover

Tilbakeslag skjer alle, men det er viktig å ikke la feiltrinn definere oss. Mange av atferdene vi prøver å endre har vært med oss ​​i lang tid. Identifiser triggerne dine ved å skrive dem ned, tenk på hva som forårsaker dem, hvordan du vanligvis reagerer på dem og hvordan du ønsker å reagere på dem.

Hold deg på sporet

I begynnelsen er humøret vårt høyt. Vi holder styr på hva vi spiser, aktivitetsnivået vårt, hvordan vi har det, endringer i vekt osv., men noen ganger kan vi bli selvtilfredse og gli over i gamle vaner. Det tar tid å skape nye vaner og en fin måte å gjøre dette på er å dokumentere hva du gjør hver dag.

Vær fleksibel

Når du starter reisen din setter du deg mest sannsynlig et mål. Men bare fordi du setter deg et mål, betyr det ikke at det er hugget i stein. Noen ganger blir vi for ambisiøse og tar på oss mer enn vi faktisk kan. Gå ditt eget tempo. Fremgang er fortsatt fremgang, selv om du gjør det sakte.

Bryt det ned

Når vi har et endelig mål som vi ønsker å nå, kan det få oss til å føle oss overveldet. Når ting føles som om de er for mye, tenk på små ting du kan gjøre som kan hjelpe deg nå målet ditt. Uansett hva det er, fokuser på disse tingene og gi deg selv skryt hver gang du klarer å gjennomføre.

Belønn små prestasjoner

Det er ingen grunn til ikke å belønne fremgang! Tenk på små måter du kan feire på når du er en fjerdedel eller halvveis på vei mot målet ditt. Finn også måter å belønne små prestasjoner på, som å trene hver dag denne uken eller lage tre middager hjemme.

Når du har problemer med å holde deg til kostholdet, hjelper det å huske hva som motiverte deg til å begynne med. Alle er forskjellige; det er ingen rett eller feil måte. Husk å ta noen øyeblikk hver dag til å gratulere deg selv for å være på reisen din og minn deg selv på hvorfor du begynte.