FLaytout Menu
Kvinner smiler

Hud- og Kroppspleie

​Ni trinn for naturlig skjønnhet

Herbalife sine 19. oktober 2023

I år er trender som «skinimalisme», slow beauty og «no make-up»-looken klare til å overta mange av skjønnhetsrutinene våre. Trikset for å mestre dette utseendet handler om å bruke sminke sparsomt og strategisk, for å fremheve din naturlig vakre hud og de beste funksjonene.

Det er ikke tilfeldig at flere de siste årene har bevisst vist seg frem uten sminke. Det er en trend som er kommet for å bli. Den siste looken viser modeller med vakre forsterkede bryn og en eterisk glød. Disse «bare skjønnhetene» har bestemt seg for å legge vekt på ren, frisk hud og har tatt i bruk en kosmetisk naturlig skjønnhetstilnærming.

Naturlige skjønnhetsteknikker kan fremheve områdene du liker og bagatellisere områdene du ikke liker. Det handler om å la din naturlige hudfarge skinne gjennom. Hvis du vil ha et naturlig utseende, kan du begynne med å ta en god titt på deg selv i speilet. Vurder egenskapene til ansiktet ditt nøye. Tenk over hva slags look du vil oppnå.

Oppnå et lysende naturlig utseende

Begynn med en ren base

Det første skrittet mot et naturlig utseende er å starte med et friskt, rent ansikt. Velg en ansiktsrens som passer best for din hudtype. Masser den inn i huden din og vask deretter grundig med varmt vann. Klapp ansiktet tørt med et rent håndkle og sørg for at du har fjernet alle spor av sminke. Selv det minste av sminkerester, spesielt rundt øynene, kan påvirke utseendet ditt.

Eksfolier og fukt

Eksfoliering er en fin måte å ta vare på huden din. Det fungerer ved å fjerne overflødig tørr hud fra overflaten for å gi deg en mer ungdommelig glød. Du burde ha som mål å eksfoliere huden din én gang i uken. Etter eksfoliering er det viktig å fukte huden din slik at den ikke ser matt eller tørket ut. Fuktet hud kan absorbere hudpleieprodukter bedre, og sminke er enklere å påførte og kan se friskere ut hele dagen. Bruk en fuktighetskrem på dagtid med SPF for å holde huden hydrert og beskyttet om dagen, og en rik etterfyllende krem om natten.

Gå for et lett dekke

Når det kommer til skinimalisme, er mindre alltid mer. For et naturlig rent og duggfriskt utseende, bruk en tonet fuktighetskrem i stedet for foundation. Bruk fingertuppene og påfør kremen på små områder, begynn i midten av ansiktet og jobb deg utover. Hvis du bruker fast eller flytende foundation, påfør den med en børste, stryk fra midten og utover, og bland godt.

Bronzer og Blusher

Bruk en bronzer og/eller rouge for å understreke ansiktstrekkene dine. Bronzers gir en varm solbrun tone til huden og er en fin måte å skape en naturlig glød på. Det viktigste å huske på med bronzers er at mindre er mer. Du kan enten støve bronzer langs T-sonen og kinnbenene, eller du kan påføre et lett lag over hele ansiktet. Påfør bronzer lett på områdene som oftest er i solen, for eksempel neseryggen, kinnene og pannen. For et friskt utseende, påfør forsiktig litt rouge over bronzeren.

Illuminatorer

Illuminatorer eller highlightere inneholder reflekterende ingredienser, for eksempel glimmer eller andre mineraler, for å fange lyset. Hvis du vil finne de beste egenskapene du vil fremheve, kan du bruke naturlig lys til å se hvilke deler av ansiktet ditt som fanger lyset. Kanskje det er kinnbenene dine, neseryggen, haken eller amorbuen. Start med en veldig liten mengde og øk etter behov ved hjelp av en stor Kabuki eller en stippling brush.

Concealer

Først må du sørge for at concealeren din er egnet for hudfargen din. Du kan trenge en lysere nyanse under øynene eller bruke en concealer med blå undertoner. Det er viktig å dyppe concealer på flekker og røde områder, ikke rundt, for å forhindre en glorieeffekt. Bland forsiktig med fingrene eller en concealer-børste for å oppnå et naturlig utseende.

Øyesminke

Utseendet uten sminke drar oppmerksomheten til øynene ved å fremheve fargen og fasongen. Bytt ut flytende eyeliner med en øyeblyant i fløyelsbrun og .gjør det som kalles for en tightlining. Begynn med å påføre linjen forsiktig mellom øyevippene og på kanten på undersiden. Bruk en børste til å forsiktig løfte lokket og tegn over underkanten. Fullfør utseendet ved å krølle vippene med en øyenvippekrøller og mascara.

Øyenbryn

Øyenbrynene har vært en stor skjønnhetstrend de siste par årene og med god grunn. Velpleide øyenbryn innrammer ansiktene våre og kan til og med komplettere beinstrukturen vår, så det er viktig å ta vare på dem. Først må du forme dem og fjerne villfarne hår. Bruk et mykt øyenbrynspulver og en liten børste for å forsiktig fylle ut eventuelle bare områder med en subtil farge som matcher den naturlige fargen på brynene dine. Avslutt med en brush-on gel for å holde brynene dine perfekte hele dagen.

Lepper

Det kan være utfordrende å finne den perfekte nude leppestiften. En metode er å finne en nyanse av leppestift som har den samme fargen som tungen din. Det høres sprøtt ut, men det ser veldig naturlig med et punch. Unngå skinnende glans eller kalkholdige leppestifter og bruk en nøytral eller ren glans som er noen nyanser mørkere enn din naturlige leppefarge. Påfør den rett fra kulen ved å dyppe den forsiktig på leppene. Vent noen minutter og blott leppestiften– det skal etterlate et snev av farge som ser ut som leppene dine.