FLaytout Menu
Fitness woman, exercise and stretching at gym for warm up workout and training for health, balance and wellness. Sports female or athlete on floor to stretch body or legs to be flexible and healthy.

Fitness

Din nybegynnerguide til en vellykket treningsøkt

Herbalife sine 30. oktober 2023

Er du en som unngår treningsstudioet fordi du ikke vet hvordan du bruker utstyret, eller føler deg skremt? I år, la oss sparke det av med å gå til treningsstudioet med selvtillit! Her er en enkel guide for alle å følge. 

Første og fremst, må du tøye. 

Ta en matte, sett deg ned og utfør noen enkle tøyninger. Du kan også roe nervene ved å gjøre noe som føles kjent. Noen gode eksempler er nedenfor:

  • Nakkestrekk: Sitt høyt og rull nakken sakte fra side til side. Hold strekningen på hver side etter noen runder.
  • Øvre del av ryggen: Løsne musklene i øvre del av ryggen ved å nå armene bredt ut og deretter krysse dem over til motsatte sider.
  • Leggstrekk: Stå opp og plasser ett ben foran det andre. Bøy forbenet sakte, hold bakbenet rett med hælen på gulvet. Gjenta på den andre siden.
  • Lårstrekk: Hold fast i noe for balanse, og mens du står, ta tak i den ene ankelen og trekk forsiktig tilbake til du kjenner en strekk i lårområdet. Gjenta på den andre siden. 

Oppvarming med kondisjonsutstyr 

En motorsykkel, tredemølle eller elliptisk maskin er gode steder å starte for noen enkle cardio. Bruk 10 minutter på å varme opp i et jevnt tempo. Hvis du trenger hjelp til å betjene en maskin, er treningspersonalet vanligvis mer enn villige til å hjelpe deg i gang. 

Frie vekter 

Etter at du har varmet opp, gå til frivektsområdet. Ta tak i et sett med manualer som passer ditt treningsnivå og utfør noen øvelser for overkroppen. Hvis du er i tvil, velg alltid en lavere vekt – god form er mer effektivt enn en tyngre vekt. Her er et eksempel på styrkekrets på nybegynnernivå: 

  • 15 overhead brystpresser
  • 5 Bicepscurls
  • 15 dødløft 

Gjenta så mange ganger som nødvendig og øk etter hvert som du blir tryggere. 

Kardio 

Tilbake til kondisjonsutstyr! Bruk 20 minutter på å gjøre en intervalltreningsøkt, som innebærer å trene intenst i korte perioder, etterfulgt av perioder med hvile eller trening med lavere intensitet. Prøv å bruke den manuelle innstillingen i stedet for å bruke et forhåndsvalgt program, da det vil gi deg tillit til utstyret. For nybegynnere, tren hardt i 30 sekunder, og aktiv hvile som å gå eller et mye langsommere tempo på din valgte maskin i 30 sekunder. 

Gå til maskinene 

Hvis du er en nybegynner på treningsstudioet, er knebøymaskinen et flott sted å starte. Utfør tre sett med 10 knebøy med en lett vekt. Andre maskiner du kan vurdere er brystpressmaskinen, benpressmaskinen og hamstring curl-maskinen. 

Tøye ut etter trening

Det er på tide å gå tilbake til strekkområdet for å kjøle seg ned. Hold hvert strekk i minst 20 sekunder. Vær kreativ og lag din egen favorittrutine for nedkjøling. Gjør det som føles best for kroppen din.