FLaytout Menu
John Heiss

John Heiss

Ph.D. – Vice President, Product Innovation Member, Herbalife Nutrition Advisory Board

Biografi

Dr. John Heiss er visepresident for global produktinnovasjon hos Herbalife; medlem av Nutrition Advisory Board; og en av forskerne bak Herbalife24® – en omfattende serie med sportsernæring – og Enrichual® – en hampbasert serie hudpleieprodukter.

I sin rolle, leder Dr Heiss selskapets arbeid med å modernisere formuleringer av eksisterende produkter og designe nye produkter på tvers av flere forbrukervertikaler.

Dr. Heiss tilbrakte to år utenfor Herbalife i en oppstartsbedrift som utforsket skjæringspunktet mellom velvære og nevrovitenskap, og utviklet bærbare sensorer for å kontinuerlig overvåke sykdomsprogresjon av nevrodegenerasjon, med vekt på Alzheimers. Med ny innsikt i forholdet mellom hjerne, hjerte, blodårer, søvn og stresshormoner, kom Dr. Heiss tilbake til Herbalife med en helhetlig tilnærming med fokus på alle sidene av en balansert livsstil.

Som tidligere konkurransesyklist i kategori 2, har Dr. Heiss en god forståelse av de ernæringsmessige behovene til utholdenhetsutøvere. Han har fullført Leadville 100 terrengsykkelløpet flere ganger på under 9 timer og har en banerekord i sin aldersgruppe på Furnace Creek 508, et 817 km langt sykkelløp uten stans som går gjennom Death Valley, California, som en del av et to-manns stafettlag. Dr. Heiss har løpt flere ultramaraton og er en ivrig langrennsløper.

Han fikk sin doktorgrad i biologisk kjemi fra University of California, Los Angeles (UCLA)*, hvor han forsket på hvordan enkeltproteiner fungerer i celler. Funnene fra hans forskningsarbeid er publisert i flere fagfellevurderte tidsskrifter og finnes på PubMed.

*Som en del av deres retningslinjer, støtter ikke University of California spesifikke produkter eller tjenester.